Bioenergi

Precis som rundvirket är riset en faktor att räkna med!
I normalfallet tar vi hand om riset på alla hyggen, i betesmarker och på andra platser där det antingen är gynnsamt ekonomiskt, eller att man av andra skäl vill få bort det.

Skördaren förbereder redan vid avverkningen genom att lägga riset i prydliga högar. Det kan sen ligga och torka på hygget, innan vi kommer tillbaka och kör ut riset med samma maskiner som vi använder till virket.
Ofta är det till och med samma chaufför som återkommer, vilket såklart är en av våra många fördelar när det gäller att göra bra jobb.

Även längs åkerskanter och vägrenar växer det så det knakar.
Hur ser det ut på dina marker? Det kanske rent av är dags att "städa" lite och i bästa fall även få en slant över... Att det växer bättre på åkern och att vägen kommer fram är ju ytterligare en bonus.

När det sen är dags att transportera in riset kommer vår nästa länk i "kedjan" in i bilden. Det är vår lastbil, utrustad med flistugg, som flisar och lastar sig själv på plats i skogen. Sen bär det av raka vägen till närmsta värmeverk...
Lastbilen är oerhört flexibel och kan hela tiden matcha de olika rishögarna med hur efterfrågan ser ut just för stunden på de mottagningsplatser den servar.